Deltagere på Lærfest fik viden om bevægelse og inklusion

Tine Solié, Heidi Gabriel og Karla Borup til Lærfest 2022.

Den 16.-17. marts var konsulenterne Heidi Gabriel, Tine Soulié og Karla Borup Jonsen til Lærfest i Bellacentret for at fortælle om Videnscenter om handicaps projekter på skoleområdet “Bevægelse for alle” og “Alle til idræt”.

Den 16.-17. marts var Bellacentret stuvende fuldt af undervisere, skoleledere, pædagoger og konsulenter på skoleområdet, som alle sammen var til årets Lærfest for at få inspiration til nye læremidler. Videnscenter om handicap havde i år en stand på Lærfest, hvor konsulenterne Heidi Gabriel, Tine Soulié og Karla Borup Jonsen havde medbragt læringsmateriale fra projekterne “Bevægelse for alle” og “Alle til idræt”.

Over de to dage udstillingen foregik viste både lærere, pædagoger, konsulenter og studerende interesse for videnscentrets projekter. Undervisere og studerende på Pædagogisk assistent-uddannelsen blev fx introduceret til læringsmaterialer som “HV-instruktionslisten”, “Tilpasningshjulet” og “Dialogkort“, som alle er udviklet i forbindelse med projekt “Bevægelse for alle”.

Projekt ”Bevægelse for alle” kommer ud på skoler i hele landet

Dagene blev dog ikke kun brugt at fortælle om læringsmaterialer – der var også tid til at netværke og skabe nye kontakter på skoleområdet fra hele landet, hvilket er en væsentlig del af projektet ”Bevægelse for alle”.

– Vi tager selvfølgelig til Lærfest for at fortælle om vores projekter og for at lære mere om, hvad der rører sig på skole- og uddannelsesområdet, men jeg drømmer også om at få nogle aftaler i hus. Som en del af projekt “Bevægelse for alle” tager vi nemlig ud på skoler og uddannelsesinstitutioner for at holde 2×2 timers workshop om, hvordan man kan arbejde med inklusion og tilpasning i bevægelse og idræt ved at bruge de værktøjer, som vi har udviklet, fortæller konsulent Heidi Gabriel.

Vil du gerne vide mere?

Besøg aktivitetsdatabasen, som vi har udviklet i forbindelse med “Bevægelse for alle”. Du finder den på www.aktiviteterforalle.dk.

Læs mere om projektet “Alle til idræt” her:  https://videnomhandicap.dk/da/alletilidraet/