Kom til online seminar om vidensjob til mennesker med særlige behov

En stor del af mennesker med særlige behov eller handicap er veluddannede og har høj motivation for at bruge deres kompetencer på arbejdsmarkedet. Desværre er det ofte administrative opgaver og jobs, der kommer i spil, når der tales om det rummelige arbejdsmarked. Dette online seminar sætter fokus problematikken bl.a. ved at dele erfaringerne fra fire personer med forskellige former for handicap. 

Mennesker med særlige behov eller handicap er en heterogen gruppe. En stor del af gruppen er veluddannet med stærke kompetencer og høj motivation for at træde ind på arbejdsmarkedet i funktioner og organisationer, der afspejler deres uddannelsesmæssige baggrund og karriereønsker. Og selvom dette også lykkes for nogle, så er der på grund af manglende viden hos jobcentre og virksomheder risiko for, at alt for mange mennesker med handicap er nødt til at gå på kompromis med deres karriereønsker og motivation. Desværre er det ofte praktiske og administrative opgaver og jobs, der kommer i spil, når der tales om det rummelige arbejdsmarked. Der er dog også rigtigt mange højtuddannede, kompetente og dygtige mennesker med særlige behov som kan løfte vidensjob eller andre typer af specialiserede opgaver.

Dette online seminar har ambitionen om at give konkret indblik i, hvordan mennesker med handicap med masser af kompetencer, viljestyrke og jobmotivation i mødet med jobcentre og arbejdsmarkedet kan risikere at neddrosle egne ambitioner og har svært ved at få foden inden for døren, som deres uddannelse ellers burde kunne være en døråbner i forhold til. Disse indblik skal udfordre og nuancere stereotype forestillinger om gruppens kompetencer og ambitioner, som vi alle kan risikere at være med til at reproducere.

På denne session kan du møde fire personer med vidt forskellige former for handicap, som alle søger vidensjob. Du kan høre nærmere om, hvordan deres oplevelse er i mødet med jobcentret og/eller potentielle arbejdsgivere. Disse fortællinger kan sætte refleksioner i gang uanset om man er leder, medarbejder/kollega eller arbejder i beskæftigelsesindsatsen. Du får her mulighed for at møde nogle af de mennesker, vi taler om, i løftet.  Du får mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere på, hvad der kræves for at din organisation kan åbne dørene for en højtuddannet med særlige behov.

Seminaret er en del af løftet om mere rummelige arbejdspladser i regi af Akademiet for Social Innovation.

 

Læs mere om Akademiets arbejde her. 

Om seminaret 

 

Dato: 22. juni 2021 kl. 08.30 – 10.00

Vært: Rasmus Duus og Dorte Nørregaard, Videnscenter om handicap