Videnscentrets konsulent udpeget til ekspertgruppe om rehabiliteringshvidbog

NYHED
Portrætbillede af Mie Maar Andersen

Videnscenter om handicaps nye konsulent Mie Maar Andersen er blevet udpeget til ekspertgruppen, der skal revidere Hvidbog om rehabilitering, som udkom i 2004.

Hvidbog om rehabilitering udkom i 2004, og der er sket rigtig meget på rehabiliteringsområdet siden da. Derfor blev der tidligere i år udpeget en ekspertgruppe, som består af medlemmer med faglig viden, erfaringer og særlig interesse for rehabilitering. Ekspertgruppen skal stå for en revidering af Hvidbog om rehabilitering.

Et af medlemmerne i ekspertgruppen er Videnscenter om handicaps konsulent, Mie Maar Andersen, som blev ansat i videnscentret i november måned i år.

– Siden den første Hvidbog udkom i 2004 er der sket rigtig meget indenfor rehabiliteringsområdet. Jeg håber, at en revidering af bogen kan være med til at rykke yderligere ved praksis, fordi der stadig er meget, der kan gøres, for at alle mennesker med handicap får mulighed for at indgå i en meningsfuld (re)habiliteringsproces, siger Mie.

Det første indledende møde i ekspertgruppen blev afholdt i uge 50. Arbejdet med Hvidbog om rehabilitering 2.0 kommer til at forløbe i første halvdel af 2021, så den nye hvidbog kan lanceres i forbindelse med RI World Congress 2021.

Videnscenter om handicap er glade for at kunne bidrage til arbejdet i ekspertgruppen med revidering af hvidbogen.

– Jeg er både glad og stolt over at blive udvalgt til at skulle sidde sammen med så mange dygtige mennesker inden for rehabiliteringsområdet. Jeg ser meget frem til at få muligheden for at byde ind med nogle af de opmærksomhedspunkter, som videnscentret og jeg selv sætter fokus på. Tilmed håber og forventer jeg, at jeg selv lærer en masse i processen, slutter Mie.