Kultur- og fritidslivet tager Solsikkesnoren til sig

Solsikkekort holdes frem mod beskueren.

Det Kongelige Teater, Smukfest, Givskud Zoo og Brøndby IF er blot nogle af de mange kultur- og fritidstilbud, der fremadrettet vil gøre en særlig indsats for, at mennesker med usynlige handicap kan få en god oplevelse.

Det strømmer til med kultur- og fritidstilbud, såvel som virksomheder, der ønsker at yde en særlig indsats for mennesker med usynlige handicaps. Et usynligt handicap kan i sagens natur være svært, hvis ikke umuligt, at se for både personale og øvrige gæster, men det ændrer Solsikkesnoren på. Og modtagelsen fra virksomheder og organisationer har været overvældende positiv.

I Danmark er det Solsikkeprogrammets landeansvarlige, Stine Ringvig Marsal, der står for at udbrede programmet til virksomheder – herunder kultur- og fritidsinstitutioner. Videnscenter om handicap er en del af samarbejdet, hvor vi står for at udbrede Solsikkeprogrammet til handicaporganisationer.

På nuværende tidspunkt har omkring 300 virksomheder, organisationer og institutioner allerede tilsluttet sig programmet. Det gælder både danske forlystelsesparker som Legoland og Tivoli, kulturinstitutioner som Louisiana, Aalborg og Vejle Bibliotek samt Danmarks Outdoor Festival. Ligeledes har alle større danske lufthavne tilsluttet sig, hvilket også er tilfældet inden for den offentlige transport, idet Arriva, Movia og flere busselskaber har tilsluttet sig ordningen. Så forhåbentlig kan rejsen med et usynligt handicap blive en smule lettere fremadrettet.

Et diskret signal der sikrer hensyntagen

Solsikkesnoren sikrer, at der bliver taget ekstra hensyn, hvis det er nødvendigt. Snoren fungerer nemlig som et diskret signal til medarbejdere, frivillige eller andet personale om, at det kan være nødvendigt at udvise særlige hensyn eller spørge ind til eventuelle behov. Virksomheders medarbejdere uddannes igennem Solsikkeprogrammet til at have fokus på, hvordan de kan være med til at skabe en god oplevelse for gæster med usynlige handicap, når de ser snoren.

Vil I være med i Solsikkeprogrammet?

Det er stadig muligt at tilslutte sig de ca. 300 virksomheder, der allerede er en del af Solsikkeprogrammet, ligesom det er muligt at få fat i en snor, hvis man har et usynligt handicap. Skal din virksomhed være en del af Solsikkeprogrammet, så kontakt Stine Ringvig Marsal på kontakt@solsikkeprogrammet.dk.

Står du og mangler en solsikkesnor, så er det enten muligt at kontakte en af virksomhederne, som er med i Solsikkeprogrammet, ligesom der findes en liste over de apoteker, hvor du kan få Solsikkesnoren her.