Med PTSD på job

Andet afsnit af podcast-serien 'Job på trods' undersøger vejen til arbejdsmarkedet for veteraner med PTSD. Den undersøger, hvorfor det er svært, og hvorfor det er afgørende at være en del af et fællesskab.

Den menneskelige hjerne reagerer positivt på at være en del af et fællesskab - og negativt på at stå uden for. Det forklarer Mille Mortensen, forsker i fællesskab og arbejdspladskultur, i denne podcast.

Samtidig viser erfaringen, at PTSD-behandlingen virker bedre, hvis veteranen samtidig har mulighed for at indgå i et fællesskab. Det fortæller Bo Søndergaard Jensen, psykolog på Aarhus Universitetshospital.

I podcasten møder du også Kristian og Rasmus, to veteraner, som fortæller om at vende såret hjem fra krig og om at finde mening igen gennem nye fællesskaber. Du møder også Flemming Vinther, tidligere formand for soldaternes fagforening, HKKF.

Podcasten er optaget og redigeret af Ida Sass.


Vil du vide mere om veteraner og PTSD?

Videnscenter om handicap har arbejdet med social rehabilitering af veteraner med PTSD siden 2015.

Læs mere om PTSD og vores erfaringer. Du kan også se en film, hvor veteraner fra videnscentrets tidligere veteranprojekt fortæller om at have PTSD - og hvordan de er kommet tættere på en god hverdag.


 

Afsnit 1: Lønarbejde og selvforsørgelse

Podcasten undersøger og drøfter udfordringer omkring lønarbejde og selvforsørgelse for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.


 

Afsnit 2: Med PTSD på job

Podcasten undersøger vejen til arbejdsmarkedet for veteraner med PTSD. Hvorfor er det svært, og hvad skal der til?