Frontløberne i 'Natur for alle'

Frontløberne i 'Natur for alle' er en gruppe frivillige, der alle her interesse for naturen. Frontløberne har forskellige typer handicap, aldre og bor spredt ud over hele landet. Deres rolle i projektet er at inspirere gennem deres personlige fortællinger og at afholde aktiviteter i naturen for mennesker med handicap. Udover dette hjælper frontløberne med at udvikle og teste projektets digitale platform.

Mere om frontløberne

Bliv en del af fællesskabet!

For at samle personer med forskellige typer handicap og interesse for naturen, har vi oprettet en åben Facebookgruppe 'Alle ud i naturen - Projekt Natur for alle'. Her kan du være en del af et online fællesskab, hvor folk deler deres erfaringer og oplevelser i naturen, og hvor du også selv kan dele dine oplevelser og søge råd og vejledning.

Facebookgruppe 'Alle ud i naturen - Projekt Natur for alle'

Mød frontløberne

Herunder kan du læse lidt om de frivillige frontløbere i projektet.

Yvonne Gysloff

Bopæl: Randers

”Mit mål er at få folk til at mærke glæden ved naturen og give dem selvtillid og stolthed gennem den. Det at se liv i øjnene på folk er det der gør det hele værd.”

Kim Enevold Sørensen

Bopæl: Odense

``Naturen har rigtig meget at byde på. De sanseindtryk man kan få er fantastiske, og selv om jeg har nedsat syn, kan jeg godt opleve de smukke farver, høre fuglekvidren og den rislende bæk.``

Erik Kragelund

Bopæl: Rebild

”Jeg brænder for adgang til naturen, fordi naturen holder mig i gang og gør mig godt tilpas - den er vanedannende. I dag betyder naturen også meget for mig psykisk, og minder mig om, at livet ikke er så ringe endda trods skavanker.”

Jens Bille

Bopæl: Køge

”Selvom der kun er meget lidt vildt og beskyttet natur tilbage i Danmark, kan man stadig få oplevelser i naturen mange steder. Et af mine favoritsteder er den lange og brede strand på Fanø med store vidder og udsigt over Vadehavet.``

Signe Xian Ertbirk

Bopæl: Aalborg

”For mig er naturen et sted, hvor fantasien kan få frit løb og tankerne kan få lidt ro, fordi der ikke er så mange mennesker. Det er vigtigt for mig at vi passer på den.”

Henriette Larsen

Bopæl: Sabro

”Det gør mig glad at være med i frontløberne. For mig giver naturen ro i hovedet, og luft til lungerne. Den gør alting lettere.”

Adam Bruun

Bopæl: Frederiksberg

”Natur for mig handler om relationer. Naturen er en god kilde til dialog, og ultimativt også til, at andre får øjnene op for, at naturen og adgangen hertil ikke skal tages forgivet.”

Helga Mark

Bopæl: København

”En tur i naturen giver mig fred, inklusion, følelsen af at være i et med naturen og elementerne. Det giver mig opladning til at fortsætte, jeg bliver kreativ og får lyst til livet. Jeg bliver glad i låget - jeg er sku sej!”

Tina Østergaard

Bopæl: København/Roskilde

”Jeg brænder for adgangen til naturen, fordi naturoplevelser giver mig en god fornemmelse i kroppen. En opfyldthed af sundhed og energi. Jeg har brugt meget tid, på at finde informationer om adgang, fordi jeg har brug for at føle mig tryg.”

Anne Abrahamsen

Bopæl: Aalborg

”Jeg er i nuet, når jeg er i naturen. Både når jeg sidder og ser ud over horisonten ved vandet, og hører bølgerne og mærker vinden, men også når jeg laver noget aktivt, som eksempelvis at ro kajak.”

Isabel Canto

Bopæl: Hornbæk

”Jeg brænder for adgang til naturen fordi i naturen mærker jeg livet. Det bringer mig tættere på livet. At benytte naturen uden begrænsninger gør at man kan udføre sine drømme. At huske på at størrelsen på ens handicap er kun afhængig at størrelsen på de forhindringer, der er i naturen.”

Niels Peter Krogh

Bopæl: Vester Hornum

”Jeg brænder for adgangen til naturen for at finde værktøjer til at kunne komme ud i naturen på min egen distance. Jeg vil være en øjenåbner for kommunen samt andre med handicap. Jeg vil finde friheden til at bruge naturen på min egen møde.”

Sofie Marie Jensen

Bopæl: Vester Hornum

”Jeg brænder for adgang til naturen, fordi en tur i skoven giver energi og følelsen af ikke at blive begrænset af noget. Det giver mig glæde at bruge kroppen til det den kan. At ride en lang tur er skønt og gør mig glad. I naturen kan man gøre drømme til virkelighed. Det kan gøre en stolt og give en mod.”

Bjørn Larsen

Bopæl: Ganløse

”Det jeg bedst kan lide i naturen er at give den gas. Det er sjovest, når der er en aktivitet, som at lave bål eller en skattejagt.”

Tobias Riisbjerg

Bopæl: Hvidovre

”Det jeg bedst kan lide i naturen, er ruter som Kløverstier eller Hjertestier, hvor jeg kan vise vej og fortælle hvor vi skal hen. Derfor kan jeg også godt lide o-løb.”

Birgitte Bjørkman

Bopæl: Herlev

”Jeg brænder for adgang til naturen, fordi den har stor betydning både mentalt og fysisk. Naturen giver en på opleveren, alene eller sammen med andre.”

Kathrine Pilgaard Jensen

Bopæl: Aalborg

”For mig betyder naturen ro til mine tanker og alenetid. Jeg brænder for at alle kan komme sikkert ud i naturen.”

Gerhard Korbo

Bopæl: Aalborg

”Jeg kan lide at være aktiv i naturen. Jeg bruger naturen til spænding og glæde over de smukke udsigter, men samtidig kan naturen også have en unik stilhed.”

Rose-Maria Helle

Bopæl: Rørvig

”Naturen giver mig frihed og er livsnødvendig. Min hund gør det muligt og giver mig omsorg og styrke til at komme ud hver dag. Den omsorg vil jeg gerne give videre og dele ud af, så andre også får den mulighed for at komme ud. Derfor arbejder jeg aktivt på at fjerne barrierer i naturen, så den bliver tilgængelig for alle. Både mennesker med psykiske og fysiske handicap. Det er min drivkraft.”

Stefan Klein

Bopæl: Fårevejle

”Jeg kan godt lide at hygge ved bål, at lytte til fuglesang og se årstiderne skifte. Det er spændende at se på dyr forskellige steder som på marken, i skoven, i luften og i vandet.”

Annika Mørk Jensen

Bopæl: Gislev

”Jeg brænder for adgang til naturen, fordi den gør noget godt for mig. Jeg kan få prøvet grænser af og udfordre mig selv. Jeg kan opleve naturen alene eller sammen med andre. Er man sammen med andre kan man dele historien. Naturen er en form for medicin for et bedre helbred og giver mig et frirum væk fra hverdagens kampe.”

Peter Ottesen

Bopæl: Roskilde

”Jeg vil gerne lave noget meningsfyldt i dialog sammen med andre. Turene ud i naturen giver et andet perspektiv, eftertænksomhed og fællesskab. At få noget til at lykkes sammen med andre er givende og jeg vil gerne dele min glæde med andre.”

John Olsen

Bopæl: Køge

”Jeg brænder for adgang til naturen, så alle kan få friheden til at komme ud i naturen. Naturen er alting, men hver af os oplever den forskelligt.”

Per Kæseler

Bopæl: Skodsborg

”Jeg brænder for de åbne vidder og den friske luft. Vinden er min ven, som får mig til at føle, at jeg er til.”

Henrik Terp

Bopæl: Aars

”Jeg vil være med til at vise, hvad naturen byder på, så alle får en forståelse for livets små mirakler.”

Solveig Hansen

Bopæl: Kolind, Djursland

”Jeg er vild med naturen! Den er min bedste terapeut og altid god for en fantastisk oplevelse. Jeg er vild med skæve vinkler, knudrede træer, vand og helst også et sted at sidde. Jeg finder steder, hvor jeg ikke behøver gå langt.”

Rasmus Pondal Dehn

Bopæl: Stevns

”Naturen er min oplader. Det er som terapi at køre i skoven, og det giver mig en nødvendig energi til hverdagen.”

Alt om frontløberne

Her kan du finde svar på nogle af de mest hyppige spørgsmål omkring frontløberne.

Hvad er en frontløber?

En frontløber er i projekt Natur for alle en frivillig person med handicap, som ønsker at inspirere andre til at bruge naturen mere. Frontløberne skaber inspiration gennem deres personlige historier og lokale naturaktiviteter.

Hvad er frontløbernes rolle?

Frontløberne har i projektet en meget vigtig rolle. De deltager i udviklingen af platformen, hvad der skal registreres af information om de tilgængelige naturstier og foreslår gode tilgængelige naturoplevelser i Danmark.

Derudover går de forrest ved at fortælle deres personlige historier om at bruge naturen. De afholder også lokale ture i naturen, hvor de søger at få flere mennesker med handicap ud i naturen.

Nogle steder indgår frontløberne også i lokale samarbejder med kommuner eller turistorganisationer omkring afprøvning af lokale stier og faciliteter.

Hvad laver frontløberne?

Frontløberne mødes online hver anden måned og fysisk en gang hvert halve år. Derudover har flere af frontløberne gennem projektet skabt et nationalt og lokalt fællesskab, der gør at nogle ses flere gange i mindre grupper.

Frontløberne udbreder deres personlige historier om at bruge naturen på sociale medier, online artikler, aviser og medlemsblade mv. De sætter fokus på de lokale tilgængelige naturoplevelser der er og inviterer andre med på ture i naturen.

Hvordan deltager jeg i frontløbernes aktiviteter?

Mange af frontløberne afholder i 2023 og 2024 lokale friluftsaktiviteter som er tilgængelige for mennesker med forskellige typer handicap.

En række af frontløberne har oprettet lokale facebookgrupper som du kan melde dig ind i og få nyt om hvornår de afholder deres ture.

Der er følgende facebookgrupper:

Natur for alle – Roskilde

Natur for alle – Trekantsområdet og Fyn 

Hvordan kommer jeg i kontakt med en frontløber?

Frontløberne bor rundt om i hele landet – så der er sikkert en tæt på dig. Du kan både kontakte dem ift. sparring, samarbejde om aktiviteter og deltagelse i aktiviteter.

Hvis du gerne vil i kontakt med en af frontløberne, så kontakt Christian Kunsemüller, der er frontløberansvarlig, på christian@sumh.dk.

Kort over frontløberne

Tag kontakt

Tag kontakt til vores konsulenter og projektledere hvis du har spørgsmål, har brug for vejledning eller gerne vil samarbejde om et projekt.

Portrætbillede af Lærke Falstaff

Lærke Falstaff

Projektleder

92 82 50 94

Line Krag Mortensen

Kommunikations- og projektmedarbejder

44 14 14 22

Christian Kunsemüller

Kontaktperson for frontløberne

92152993