Cykling for alle undersøgelse

RAPPORT
Collage med billeder af mennesker, der bruger forskellige cykler.

Undersøgelsen sammenfatter resultater af spørgeskemaundersøgelser om cykling blandt henholdsvis voksne og børn med handicap samt af fokusinterviews af mennesker med handicap, forældre og fagprofessionelle. Du kan også læse en vidensopsamling, der giver overblik over tendenser, muligheder og udfordringer, der er forbundet med cykling for mennesker med handicap. 

Cykling giver mennesker med handicap bedre mobilitet, sundhed, mental trivsel og social deltagelse. Desværre oplever den gruppe danskere alt for ofte udfordringer, der afholder dem fra at cykle. Det viser en stor undersøgelse ‘Cykling for alle’, som Cyklistforbundet og Videnscenter om handicap står bag.

Undersøgelsen peger på et kæmpe potentiale for at styrke cykling hos mennesker med fysiske, psykiske, kognitive og/eller sensoriske handicap – og dermed på uudnyttede muligheder for sikre de store sundheds- og trivselsfordele, som vil følge med mere cykling blandt den gruppe danskere.

Cyklistforbundet og Videnscenter om handicap præsenterer med udgangspunkt i undersøgelsen et sæt anbefalinger og inspirationsmateriale til gratis brug for fagprofessionelle, beslutningstagere, mennesker med handicap, pårørende og øvrigt interesserede.

Udover anbefalingerne finder du herunder selve undersøgelsen, en vidensopsamling om cykling blandt mennesker med handicap samt to tabelrapporter for spørgeskemaundersøgelsen.

Læs undersøgelsen

For spørgsmål kontakt:
– Projektleder i Videnscenter om handicap Karla Borup Jonsen på kbj@videnomhandicap.dk

– Projektleder i Cyklistforbundet Mai-Britt Aagaard Kristensen på mak@cyklistforbundet.dk.

Download undersøgelsen her

Hent anbefalinger, undersøgelse, vidensopsamling og tabelrapporter

 • Cykling for alle: Anbefalinger

  PDF dokument
  Download
 • Cykling for alle: Vidensopsamling

  PDF dokument
  Download
 • Cykling for alle: Undersøgelsen

  PDF dokument
  Download
 • Tabelrapport 1 for spørgeskemaundersøgelse om cykling blandt voksne med handicap

  PDF dokument
  Download
 • Tabelrapport 2 for spørgeskemaundersøgelse om cykling blandt børn med handicap

  PDF dokument
  Download