Nye ansigter i videnscentret

NYHED
Portræt Samlet Mie Maar Andersen Og Heidi Gabriel

Byd velkommen til videnscentrets to nye ansigter: Konsulent på fritidsområdet Mie Maar Andersen (tv.) og projektleder på ‘Bevægelse for alle’ Heidi Gabriel.

I november starter to nye medarbejdere i Videnscenter om handicap. Det drejer sig om Mie Maar Andersen, der skal arbejde som konsulent i videnscentret og Heidi Gabriel, som skal arbejde som projektleder på et helt nyt projekt om inklusion.

Ny konsulent i videnscentret

Mie Maar Andersen starter som konsulent i Videnscenter om handicap, hvor hun skal arbejde med områderne aktiv fritid, bevægelse og rehabilitering. Mie afslutter i november sin Ph.d. hos Elsass Fonden. I sin forskning har hun undersøgt, hvordan børn, unge og voksne med cerebral parese oplever at være en del af konceptet Sports camps, og hvilken indflydelse sports campsene har på deltagernes deltagelse i deres lokalmiljøer efterfølgende.

Mie har en kandidat i humanistisk og samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab og har været tilknyttet Elsass Fonden igennem de sidste ni år. Her har hun i forskellige ansættelser arbejdet for at støtte og styrke mennesker med cerebral parese og deres familier. Hun har blandt andet arbejdet i afdelingen “Sport for Brains” (som i dag hedder “idræt og fritid”), hvor hun har været med til at udvikle og afholde tilpassede idræts- og bevægelsestilbud og indsatser.

Mie har tidligere været ansat ved det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Niels Steensens Gymnasium og været frivillig i blandt andet OMBOLD, som er en fodboldorganisation for socialt udsatte.

Om den kommende ansættelse i videnscentret siger Mie:

– I jobbet som konsulent i Videnscenter om handicap ser jeg frem til at blive en del af et hold, der hver dag går på arbejde med ambitionen om at gøre en forskel for mennesker med funktionsnedsættelser. Jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang med de spændende nye projekter, der venter lige rundt om hjørnet.

Ny projektleder skal arbejde med inklusion i idræt og bevægelse

Det nye projekt ”Bevægelse for alle” har til formål at give lærere og pædagoger viden og redskaber til at inkludere børn og unge med særlige behov i idræt og bevægelse. Og det bliver den nye projektleder i Videnscenter om handicap, Heidi Gabriel, som skal løfte opgaven med at gennemføre projektet, som er støttet af Novo Nordisk Fonden og løber over de næste tre år.

Heidi er uddannet folkeskolelærer og har en kandidat i pædagogisk psykologi. Hun har tidligere arbejdet som lærer på både almene skoler og specialskoler, hvor hun har haft fokus på bevægelse i almene fag. Hun har siden arbejdet hos Psykiatrifonden med at udvikle og gennemføre projekter, der skulle fremme den mentale sundhed hos børn og unge i folkeskolen, og hun har været ansat i DGI, hvor hun har arbejdet med cykelsport.

– Jeg glæder mig til at være med til at skabe bedre deltagelsesmuligheder for fysisk aktivitet i folkeskolen for børn med særlige behov. Det tror jeg på, at projektet ”Bevægelse for alle” kan være med til at skubbe i gang, siger Heidi om den nye ansættelse hos Videnscenter om handicap.

Heidi er også personligt meget optaget af idræt og det aktive liv og har selv dyrket eliteidræt. Derudover har hun lavet frivilligt arbejde for Ungdommens Røde Kors. I Videnscenter om handicap bliver Heidis fokusområder bevægelse, inklusion og skoler, primært som projektleder for det tre-årige projekt, som starter op i november.