Idræt og lege for mennesker med større funktionsnedsættelser

RAPPORT

Mennesker med større funktionsnedsættelser er langt mindre idræts- og bevægelsesaktive end store dele af den resterende befolkning. Vi har I Danmark således hverken været dygtige nok til at inspirere til, eller muliggøre, idrætsdeltagelse for målgruppen.

Med inspirationsmaterialet ønsker vi at være med til at gøre mulighederne for arbejde med idræt og bevægelse bedre.

Det gør vi ved at give professionelle, der arbejder med mennesker med større funktionsnedsættelser, nogle konkrete forslag til, hvordan man kan igangsætte forskellige idrætter og lege, der er tilpasset netop denne målgruppe.

I beskrivelsen af de forskellige idrætsgrene og lege har vi søgt at tilpasse både selve aktiviteten, men også været opmærksomme på, at idrætten skal kunne dyrkes på eksempelvis en specialskole, et bosted eller et dagtilbud, der hverken har idrætshaller, træningslokaler eller avancerede rekvisitter til rådighed.

Download materialet

Inspirationsmaterialet “Idræt og lege for mennesker med større funktionsnedsættelser” er udarbejdet af Ph.d. og konsulent på fritidsområdet Mie Maar Andersen.

Legekatalog Idrætskatalog

Materialet kommer med konkrete bud på, hvordan I kan gribe det an, men det skal ikke læses som en facitliste.

Derimod skal det gerne inspirere til, hvordan man med en kreativ tankegang kan lave simple tiltag, der muliggør deltagelse.

Og husk; de fleste nye tiltag er svære – både for deltagere og professionelle.

Lad det være et fælles eksperimenterende idræts- og bevægelsesprojekt, som I kan udvikle sammen, så det bliver et sjovt tiltag, der skaber mening i hverdagen.

Opfordringen herfra skal derfor lyde:

Prøv, fejl, grin, korrigér jeres tilgang og prøv så lige én gang til.

Portrætbillede af Mie Maar Andersen på pink baggrund.

Mie Maar Andersen

Konsulent, Ph.d.

30 48 90 48