Litteraturliste
Vi har her samlet noget af den allerbedste, aktuelle litteratur om inklusion i skolen. Du kan altid henvende dig til os for mere viden om litteratur.
Hjemmesider
www.tibis.dk
Hjemmeside om tilpasset idræt og bevægelse i skolen.
Besøg tibis.dk hertibis.dk har fokus på inklusion af børn og unge med handicap i idrætsundervisningen og til idrætsprøven. På siden er samlet en række materialer, både teoretiske e-læringsmoduler og praksis-eksempler.
www.inklusionsklar.dk
Hjemmeside med korte film, der beskriver forskellige problemstillinger omkring inklusion i folkeskolen.
Besøg inklusionklar.dk herHer kan du finde eksempler på god inklusion, materiale til skolebestyrelsens arbejde med inklusion og inspiration til samarbejdet mellem forældre og skole
www.aktiviteterforalle.dk
Hjemmeside med tilpassede aktiviteter, der fremmer trivslen i folkeskolen og bevægelsesglæden hos alle børn.
besøg aktiviteterforalle.dk herProjektet ``Bevægelse for alle`` har udviklet tilpassede aktiviteter, som har til hensigt at fremme alle børns oplevelse af bevægelsesglæde og inklusion i bevægelsesfællesskaber. På siden finder du konkrete materialer til at øge trivslen i skolen.
Litteratur
Vidensnotat TIBIS 2 - Styrket læring gennem tilpasset bevægelse i skolen for børn med særlige behov
Videnscenter om handicap, Tine Soulié og Johan Stubbe Østergaard, 2021.
Download vidensnotatet som PDF herI denne bog samler FHB den eksisterende viden om handicap og beskæftigelse og præsenteres nye forskningsresultater om barrierer og broer på arbejdsmarkedet for mennesker med handicap. Bogen giver ny indsigt i årsagerne til, at mennesker med handicap er underrepræsenterede på arbejdsmarkedet og forslag til, hvordan flere mennesker med handicap kan blive en del af arbejdsfællesskabet.
MOV:E. Særnummer 2019
FIIBL, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og Syddansk Universitet. Redigeret af: Louise Stjerne Knudsen, Lars Breum Christiansen og Søren Smedegaard, 2019.
Læs særnummeret af MOV:E herDenne særudgave af MOV:E handler om projektet Tilpasset Idræt og Bevægelse i Skolen. Projektet har til formål at sikre alle elevers deltagelse i grundskolens idrætsundervisning og til prøven i idræt
Idræt i øjenhøjde: Inspirations- og vejledningsmateriale målrettet børn og unge med synsnedsættelses deltagelse i idræt i grundskolen.
Viden- og Udviklingsenheden på Synscenter Refsnæs, 2019.
Læs vejledningen på Synscenter Refnæs' hjemmesideVejledningen har til formål at inspirere idrætslærere til den praktiske tilrettelæggelse af undervisningen, der skal understøtte, at elever med synsnedsættelse kan deltage aktivt i undervisningen og have de bedste forudsætninger for at aflægge prøve som afslutning af 9. klasse.
Forening for alle
Marie Fuglsang Brouer, Foreningsforlaget, 2018.
Målet med bogen er at give den enkelte aktivitetsleder i foreninger ny indsigt og handlemuligheder for at få succes med inklusion af børn og unge med særlige behov. Det skal sikre, at både voksne, unge og børn får større glæde og udbytte af at være sammen om foreningens aktiviteter.
Alle til idræt
Soulié Tine, Birgit Flygstrup og Jette Selmer. Handicapidrættens Videnscenter, 2018.
Download bogen Alle til idrætAlle til idræt er en undervisningsvejledning, der giver svar på, hvordan man kan tilrettelægge inkluderende undervisning i faget idræt i folkeskolen. Bogen er en hjælp til idrætslærere og pædagogisk personale, som ønsker mere viden om, hvordan elever med funktionsnedsættelser kan deltage aktivt i idrætsundervisningen.
Fri leg: Gode rammer for udendørs aktiviteter i frikvarter og SFO for blinde og svagsynede børn
Karsten Olsen, Tine Soulié og Tine Teilmann. Handicapidrættens Videnscenter og Videncenter for Synshandicap, 2010.
Download hæftetDette hæfte giver nogle bud på en række centrale spørgsmål for lærere og pædagoger i forhold til at inkludere blinde og stærkt svagsynede børn i frikvartererne og i SFO'en. Da mange børn har svært ved at håndtere ustrukturerede aktiviteter, vil mange af ideerne i hæftet gavne hele klassen, ikke kun det blinde/svagsynede barn.
Besøg vores aktivitetsdatabase
I projektet Bevægelse for alle arbejder vi for at hjælpe skolerne med at fremme trivsel og øge bevægelsesglæden hos alle børn
Trivselsaktiviteter Bevægelse i fagene Faget idræt Gå til øvelserTag kontakt
Tag kontakt til vores konsulenter og projektledere hvis du har spørgsmål, har brug for vejledning eller gerne vil samarbejde om et projekt