Inspiration til bedre møder: Bevægelse understøtter fagligheden – og alle kan være med

NYHED
En gruppe af mennesker set fra ryggen står og armene rakt op i luften og fører dem mod højre ned mod gulvet. Et aktivt møde.

Et nyt initiativ fra Dansk Firmaidræt og Videnscenter om handicap skal inspirere flere arbejdspladser til at bruge bevægelse, hvor alle kan deltage uanset handicap og bevægelseserfaring, som et aktivt værktøj i hverdagen.

Videnscenter om handicap har i samarbejde med Dansk Firmaidræt udformet en række tilpassede øvelser i et nyt inspirationsmateriale, der skal give danske virksomheder og arbejdsgiver værktøjer til at udnytte bevægelse som faglig understøttelse i mødeprocesser.

I uge 41 afholdt Handicaporganisationernes Hus Arbejdspladsernes Motionsuge, som bød på alle former for bevægelse – fra det rolige til det sveddryppende. Men i en travl hverdag kan det, for nogle arbejdspladser og virksomheder, være svært at afsætte tid til fælles bevægelse. Derfor har Videnscenter om handicap og Dansk Firmaidræt i samarbejde udviklet materialet med fokus på, at bevægelse kan indføres i alle arbejdskontekster, men samtidig ikke skal forstyrre det faglige indhold. Og er der én aktivitet, som alle danske arbejdspladser afholder, så er det møder.

Øvelserne skal understøtte et givent mødes formål, og det er grunden til, at inspirationsmaterialet indeholder både bevægelsesøvelser, der f.eks. skal fastholde koncentrationen ved øget blodtilstrømning til hjernen, og redskaber til at styrke den faglige kommunikation under selve mødet.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan du eller dine kollegaer kan afholde bedre, aktive møder, så finder du inspirationsmaterialet lige her:

Inspiration til bedre møder: Bevægelse understøtter fagligheden.
Ideer til øvelser som kan laves til et aktivt møde.