Få et smugkig på vores kommende digitale bevægelsesunivers

I sommeren 2024 præsenterer vi vores nye digitale redskab. Det digitale bevægelsesunivers skal gøre det nemmere for undervisere i grundskolen at igangsætte, strukturere og rammesætte meningsfuld bevægelse i undervisningen, hvor alle kan være med.

Lige nu går det stærkt med udviklingen af det digitale bevægelsesunivers og 40 nye bevægelsesaktiviteter målrettet indskolingen, der skal præsenteres i løsningen. Det digitale bevægelsesunivers vil indeholde bevægelsesaktiviteter med fagligt indhold til fagene dansk, matematik og engelsk, bevægelsesaktiviteter der styrker klassens fællesskab samt aktiviteter til energiregulering gennem skoledagen.

Som underviser vil man nemt og helt gratis kunne finde og igangsætte bevægelsesaktiviteter. Struktur og rammesætning vil automatisk blive præsenteret som en del af løsningen, hvilket frigiver ressourcer til underviseren, der kan bruges til at støtte op om eleverne.

Om projektet

Videnscenter om handicap blev i starten af 2023 bevilget 1,3 mio. kr. fra Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler til at videreføre arbejdet med bevægelsesglæde og inklusion på landets folkeskoler.

Der udvikles et digitalt undervisningsredskab, som gør det nemmere for undervisere koble bevægelse og fagligt indhold.

Der udvikles bl.a. også 40 tilpassede lege- og bevægelsesaktiviteter målrettet indskolingen.

Herunder kan du se et eksempel på en af bevægelsesaktiviteterne fra det nye univers.

Bliv testskole og vær de første til at afprøve og give feedback på den nye løsning

Næste skridt i projektet er en testfase, hvor Videnscenter om handicap søger yderligere to testskoler, der som de første tager redskabet i brug til februar. Gennem 4-6 uger vil I skulle afprøve løsningen og bidrage med feedback på funktionalitet og indhold. Hvis du og din indskoling vil være blandt de første til at lave bevægelsesaktiviteter på en ny, nem og sjov måde, kan du læse mere i invitationen herunder. Tøv ikke med at melde jer eller kontakte os ved spørgsmål.

Kontakt os for mere information

Louise Brøns Spillum

Projektmedarbejder

44 14 48 19