Publikationer

0

Kurven er tom. Vælg en eller flere bøger, som du gerne vil bestille hjem

I Videnscenter om handicap udgiver vi bøger, foldere og film om tilpasset idræt og bevægelse, arbejdsliv, friluftsliv og meget andet gennem vores eget forlag. En del af materialet kan købes her fra siden, og mange bøger og foldere kan downloades gratis. Der lægges 50 kroner i porto på alle bestillinger uanset antal.

Er du synshandicappet? Du har også mulighed for at bestille nogle af vores materialer i en mere tilgængelig version. Skriv til post@remove-this.handivid.remove-this.dk eller ring på 46 34 00 00 for at høre mere.

Jeg vælger livet til (LYDBOG)

– om retten til aktiv livshjælp som ung og uhelbredeligt syg

Forfatter: Kirsten Hansen

Indlæst af: David Garnak

Udgivelsesår: 2020

Jacob Riis-Nielsen lever som en helt almindelig dreng, da han som 15-årig får konstateret den arvelige sygdom Machado-Joseph som den yngste dansker nogensinde – og som den sidste raske i en familie, hvor alle har deres egne diagnoser at slås med. Sygdommen fortærer bid for bid hans tale, førlighed og evne til at udføre helt dagligdags gøremål. Men han nægter at lade den stjæle hans ungdomsliv.

Vi følger Jacob fra de første spæde symptomer, til han som den første i kørestol bestiger Nordeuropas højeste bjerg sammen med Riis-Ekspeditionen, springer i faldskærm og rejser Asien rundt som backpacker – godt hjulpet af en flok jævnaldrende venner og hjælpere med mottoet “Du kan godt sparke røv, selvom du sidder i kørestol”.

I JEG VÆLGER LIVET TIL introducerer Jacob begrebet ”aktiv livshjælp”, som har gjort det muligt for ham at fylde sit liv med oplevelser. Hans historie gør op med alle fordomme om, hvad der kan lade sig gøre, når man har et svært handicap, og den er til inspiration for os alle – med eller uden handicaps.

Udgivelsen er støttet af Krogagerfonden.

kr. 199,00 DKK